Λίγο πριν μπει ο Αύγουστος αναμένεται να έρθουν και τα ευχάριστα για τους επαγγελματίες της εστίασης, τους πελάτες τους και φυσικά και τους τουρίστες που θα βρίσκονται στη χώρα μας, αφού αναμένεται να δωθεί το πράσινο φως από τους δανειστές για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Σύμφωνα με την Ημερησία την κυβέρνηση θεωρούν σχεδόν βέβαιο το «ναι» των δανειστών μας καθώς έχει γίνει επίπονη και μακρά διαπραγμάτευση επί του θέματος.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αργά χθες τη νύχτα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup .

«Στις επόμενες δέκα ημέρες θα εξεταστεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και αν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου».

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί «πιλοτικά» για ένα εξάμηνο θα …κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ ποσό που στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα. Το δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται είναι «διαχειρίσιμο» , λένε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook