Στο θέμα των απολύσεων αλλά και των εκκρεμοτήτων που βρήκε στο υπουργείο όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε υπό τις συνθήκες που υπάρχουν. Αν οι δήμοι είχαν κάνει τη δουλειά τους, δηλαδή τα οργανογράμματα, θα ήμασταν πιο δίκαιοι» δήλωσε πριν τη νέα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ.

«Είναι δύσκολες αποφάσεις. Κρίναμε, όμως, ότι δεν θα επέλθει η καταστροφή της χώρας χωρίς τους σχολικούς φύλακες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, παρά τις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, ανέφερε: «όταν εγώ πήγα στο υπουργείο από τους 12.500 που έπρεπε να βρεθούν στις δεξαμενές της κινητικότητας βρήκα ακριβώς 0. Αυτή είναι η κατάσταση την οποία παρέλαβα και τρεις μέρες μετά ήρθε η τρόικα».

Σε ότι αφορά τα κριτήρια που θα τεθούν στην αξιολόγηση για την κινητικότητα σημείωσε ότι «κριτήριο είναι πως μπήκε κάποιος στο δημόσιο. Μέσω ΑΣΕΠ ή όχι; Είναι ένα κριτήριο δικαιοσύνης … Στόχος μας είναι οι αξιοκρατικές διαδικασίες».

Πρόσθεσε πάντως ότι θα ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως τα προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

kathimerini.gr από AΠE-MΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook