Υλικά

• ½ κιλό φύλλο κρούστας
• 4 μελιτζάνες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 3 φρέσκιες ντομάτες
• 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 5 κουταλιές σούπας χόντρος (γλυκός)
• 300 γρ. τυρί φέτα
• 150 γρ. ελιές πράσινες (απυρήνωτες)
• 10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
• 6 αυγά
• σουσάμι (για πασπάλισμα)
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)


Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε 30 λεπτά κατά μέρος. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά με τα χέρια. Σοτάρετε στο λάδι με τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο και τα αποσύρετε απο τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν ρίχνετε τις ελιές, το βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί.

Παίρνετε ένα – ένα φύλλο, το αλείφετε με το πινέλο με λάδι, απλώνετε κατά μήκος λίγη γέμιση, ρίχνετε τον χόντρο πασπαλιστά και τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό. Το τοποθετείτε στριφτά στο ταψί, αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφετε στο τέλος τα φύλλα με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα περίπου.