Δεκάδες αστυνομικοί του Ρεθύμνου, συμμετείχαν νωρίς το πρωί, σε μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης του φαραγγιού της Πρέβελης απο τους κατασκηνωτές που διέμεναν μέσα στο φαράγγι.

Η συγκεκριμένη περιοχή, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα \”Natura\” και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ενώ τώρα έχει ξεκινήσει και \”ανασταίνεται\” η βλάστηση με τους φοίνικες που είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά απο πυρκαγιά πριν απο λίγα χρόνια.

Στην σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 50χρονος Έλληνας και 30χρονη Αμερικανίδα ,για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον, προσήχθησαν ακόμη δέκα κατασκηνωτές εκ των οποίων, σε επτά (7) από αυτούς, σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνεται απο την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης,οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook