Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει η ηγεσία της, εξέφρασε προς τους αρμόδιους Υπουργούς την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες: «Αρμοδιότητες που αποκτήθηκαν μετά από πολλές θυσίες, κόπους και δαπάνες και οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΚΕΔΕ κατέθεσε δέσμη εναλλακτικών προτάσεων κινητικότητας, ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι και έθεσε την αντίθεσή της «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους μετά την πρώτη φάση κινητικότητας».

Ταυτόχρονα άφησαν αιχμές για την καθυστέρηση επτά μηνών στην τοποθέτηση εμπειρογνωμόνων στους δήμους προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού με την οποία, όπως λένε οι δήμαρχοι, δεν διαφωνούν.

«Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζητούν άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και των Δήμων και αμέσως μετά να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια σοβαρή, αποτελεσματική και με σχέδιο αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, που θα στηρίζεται στην αποκέντρωση ρόλων και αρμοδιοτήτων και σε ένα επιτελικό κράτος, που θα ενισχύει και δεν θα «στραγγαλίζει» τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook