Η Hannah Warren πέρασε στην ιστορία ως το νεότερο άτομο που υποβλήθηκε σε επέμβαση τεχνητής τραχείας. Δυστυχώς η εγχείρηση δεν χάρισε στο κοριτσάκι τη νέα ζωή που ήλπιζε και το Σάββατο η μικρή άφησε την τελευταία της πνοή λόγω επιπλοκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων του Ιλινόις.

Παρότι μεταμόσχευση τραχείας έχει γίνει και στο παρελθόν, η Hannah ήταν το πρώτο παιδί που έκανε μεταμόσχευση χωρίς κύτταρα δότη, τονίζει το ABC. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των χειρουργών Δρ Paolo Macchiarini, η μεταμόσχευση ήταν πρωτοποριακή διότι εξάλειψε την ανάγκη ανθρώπινου δότη και της χρήσης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων εφόρου ζωής.

«Μετά την επιτυχημένη, πρωτοποριακή μεταμόσχευση τραχείας τον Απρίλιο και παρά όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, η Hannah δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που προέκυψαν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η 2χρονη Hannah γεννήθηκε με αγενεσία της τραχείας που συνήθως είναι θανατηφόρα. Τον Απρίλιο οι γιατροί τοποθέτησαν στο κοριτσάκι τραχεία που φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών του κοριτσιού.

Παρότι η τραχεία λειτούργησε καλά, η πνευμονική λειτουργία της Hannah διαρκώς επιδεινωνόταν, σύμφωνα με την οικογένειά της.

«Η καρδιά μας έχει ραγίσει», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι γονείς και η αδελφή της. «Είναι τώρα ελεύθερη και με τα αγγελικά φτερά της θα κάνει ακόμα περισσότερα θαύματα στον Παράδεισο».

Η Hannah θα γινόταν τριών τον Αύγουστο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook