Στην καρδιά του Θέρους την Παρασκευή 12 Ιουλίου στη Μονή Μαλεβυζίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Συμμετέχουν
Ρόνυ Γανιάρη: τραγούδι
Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα
Μανόλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα

Έναρξη 9.30 μ.μ Είσοδος 5 ευρώ ( τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στη δημιουργία του Εκθετηρίου Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο χωριό μας)
Οργάνωση Πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου

Επόμενη εκδήλωση:

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 η αναβίωση του Αλωνίσματος του σιταριού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου και η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν εκδήλωση για την αναβίωση του Αλωνίσματος του σιταριού την Κυριακή 14 Ιουλίου 2012 και ώρα 6μ.μ

Η εκδήλωση θα γίνει στην τοποθεσία Πλακάλωνα

Ταυτόχρονα θα γίνεται άλεσμα σταριού με τον παραδοσιακό χειρόμυλο και ψήσιμο ξυνόχοντρου. Επίσης θα γίνει αγώνας ιππασίας με Γεωργαλίδικα άλογα του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. σε μία όμορφη διαδρομή (Πλακάλωνα- Λαγάρες-Χυμευτού-Πλακάλωνα)

Η γιορτή του αλωνίσματος παραπέμπει στο πρόσφατο παρελθόν όπου το λίγο ήταν ταυτόσημο με το απαραίτητο εκεί όπου η καθημερινότητα είχε το άρωμα της Γης, μια αναφορά στου άχυρου τη σκόνη.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΜ και πραγματοποιείται με τη βοήθεια του προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. κ Σπύρου Καλλέργη και του κ.Αντώνη Μακατούνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook