Η Bluebird είναι μια αγγλική εταιρεία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων και ταχυπλόων, η οποία δημιουργεί μοντέλα εδώ και 50 χρόνια.

Από το 1920, όπου ο Malcolm Campbell, ιδρυτής της εταιρείας, πρωταγωνιστούσε σε τέτοιους αγώνες, μέχρι σήμερα συνεχίζεται η παράδοση, με τον εγγονό Don Wales.

Τώρα λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστεί ένα supercar, το DC50, σε 50 μονάδες, για να γιορταστούν τα 50 χρόνια της εταιρείας.

Το DC50 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar με 360 ίππους και τελική τα 320 χλμ./ώρα. Το 2θυρο coupe θα έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και θα διατίθεται αποκλειστικά σε μπλε χρώμα.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, μόνο ότι οι επιδόσεις του θα είναι πολύ υψηλές.Η εταιρεία επίσης θα κατασκευάσει από το 2014 κι ένα άλλο ηλεκτρικό όχημα, το Bluebird GTL, καθαρά αγωνιστικό (σύμφωνα με τις προδιαγραφές της E Formula FIA) για να λάβει μέρος σε μια σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητων αγώνων. Ούτε όμως για αυτό το όχημα δεν έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά στοιχεία.

Τέλος, αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι η Bluebird θα παρουσιάσει επίσημα τα δύο μοντέλα της σε μια εκδήλωση (τη MotoExpo της Βρετανίας) στις 28 Σεπτεμβρίου, η οποία διοργανώνεται στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στο Beaulieu της Αγγλίας.

autotriti.gr