Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στις 13:00 στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας αντιδρά στις "νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης-διάλυσης του νοσοκομείου" και καλεί τους πολίτες σε νέες κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης-διάλυσης του νοσοκομείου μας αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών, των άκριτων συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων, της δραματικής περικοπής του δικαιώματος όλων μας στην –κατ’ ευφημισμό πια- Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Τα τελευταία κρούσματα αφορούν:

1) Στην αποψίλωση της παθολογικής κλινικής που, μετά την συνταξιοδότηση ενός από τους γιατρούς της, εφημερεύει πλέον το μισό μήνα. Αν εδώ προσθέσουμε την πρόβλεψη μόνο δύο οργανικών θέσεων για την παθολογική κλινική στο νέο οργανισμό που σχεδιάζει το υπουργείο και τη λήξη της θητείας ενός ακόμα ειδικευόμενου, το Νοέμβριο, καταλαβαίνουμε ότι οδηγούμαστε στη διάλυση της συγκεκριμένης κλινικής, τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστό ότι η αδυναμία λειτουργίας της παθολογικής του κλινικής ενός νοσοκομείου αποτελεί βόμβα στα θεμέλια λειτουργίας του.

2) Στην πρόθεση-πίεση που εκδήλωσε ο κ. Μαυρικάκης να μετακινήσει τις μαίες από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Όχι μόνο δεν ικανοποιείται το αίτημά μας να έρθει γυναικολόγος στο νοσοκομείο μας, δρομολογείται το κλείσιμο της
κλινικής στο σύνολό της!

3) Στις φημολογούμενες μαζικές απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού στα πλαίσια των γενικότερων απολύσεων στο δημόσιο τομέα, που αφορούν, κατά κύριο λόγο, περιφερειακά νοσοκομεία προς συγχώνευση, όπως το δικό μας, πέρα από τον απαράδεκτο, απάνθρωπο
τρόπο με τον οποίο πετούν ανθρώπους στην ανεργία.

4) Στα δεκάδες άλλα προβλήματα που εξακολουθούν να συσσωρεύονται -παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις για άμεση επίλυσή τους- όπως η νέα μείωση του προϋπολογισμού, οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι απλήρωτες εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η αποψίλωση-υπολειτουργία ολόκληρων κλινικών και υπηρεσιών του νοσοκομείου κλπ.

Για εμάς, τους κατοίκους αυτού του δήμου, δεν έχει αλλάξει και δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως κανένα από τα αιτήματα που θέσαμε από το ξεκίνημα των αγώνων μας για το νοσοκομείο, το ΤΕΙ και το δήμο μας, παρά τις μικρές υποχωρήσεις - ελιγμούς της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το νοσοκομείο μας εμμένουμε σταθερά στην απαίτησή μας για ένα πλήρες νοσοκομείο, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για να λειτουργούν όλες οι κλινικές του απρόσκοπτα όλο το μήνα.

Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα όλων την Δημόσια Δωρεάν Υγεία και δεν το εκχωρούμε σε κανένα, στο όνομα κανενός εξορθολογισμού ή υποτιθέμενης εξυγίανσης, όπως ονομάζεται τελευταία η διάλυση-ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας και πρόνοιας και η εκποίηση-κλοπή της δημόσιας περιουσίας.

Το έχουμε άλλωστε αποδείξει με τους αγώνες μας και είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε ξανά με τον τρόπο που ξέρουμε πως έχει αποτέλεσμα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7, στις 13:00 στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας"