Ο «αγώνας» για την απώλεια βάρους για ορισμένους εκτός από επίπονος είναι και διαρκής. Πολλοί είναι αυτοί που «βασανίζονται» με προγράμματα διατροφής τα οποία, λόγω βασικών λαθών δεν αποδίδουν με αποτέλεσμα να προκαλούν απογοήτευση και να βάζουν αυτούς που τα ακολουθούν σε μια διαρκή διαδικασία περιορισμού.

Ποια, όμως, είναι τα βασικά λάθη που κάνουν όσοι βρίσκονται σε δίαιτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χάσουν κιλά.

Τα τρία συνηθέστερα λάθη που κάνουν όσοι ακολουθούν προγράμματα διατροφής, σύμφωνα με το Newsbomb είναι τα εξής:

Αδιάκοπη δίαιτα: Οι δίαιτες αστραπή δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Συνήθως, όσοι τις ακολουθούν χάνουν μεν εύκολα κιλά, αλλά τα ξαναπέρνουν εξίσου εύκολα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η υπερβολική έλλειψη θερμίδων κάνει όσους τις ακολουθούν να έχουν περισσότερες λιγούρες, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν σε διάφορες διατροφικές ατασθαλίες, οι οποίες ξαναβάζουν κιλά και καταστρέφουν το μεταβολισμό.

Φαγητό αργά το βράδυ: Το λάθος με το βραδινό φαγητό είναι ότι συνήθως γίνεται περισσότερη κατανάλωση θερμίδων από όση χρειάζεται, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οργανισμός και να μην γίνονται οι σωστές καύσεις.

Παράλειψη γευμάτων: Η παράλειψη ενός γεύματος το πιο πιθανό είναι ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα πείνα στη συνέχεια με αποτέλεσμα να καταναλωθούν περισσότερες θερμίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook