Ο 37χρονος Elliott Earl Williams άφησε την τελευταία του πνοή στο κελί του σε φυλακή της Οκλαχόμα τον Οκτώβριο του 2011, πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή του για επεισόδιο που προκάλεσε σε ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Williams «καθόταν σε ένα κελί επί πέντε μέρες και πέθαινε χωρίς να λάβει τη φροντίδα και την ιατρική θεραπεία που τόσο απελπισμένα και τόσο προφανώς χρειαζόταν».

Το σοκαριστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας κατά του σωφρονιστικού ιδρύματος που κατηγορείται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για τον άνδρα που είχε μεγάλη ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

\"\"

Ο 37χρονος, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο TownePlace Suites by Marriott. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον είχαν βρει στο λόμπι του ξενοδοχείου να έχει υποστεί, όπως φαινόταν, νευρικό κλονισμό.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κατά τη σύντομη διαμονή του στα κεντρικά της αστυνομίας του Owasso, τον είδαν να μπουσουλάει, να βγάζει ήχους σαν γαύγισμα και να χτυπά επανειλημμένως το κεφάλι του στον τοίχο.

Τον άφησαν στο κελί για περισσότερες από δέκα ώρες, κατά τις οποίες έκανε την ανάγκη του πάνω του. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα ντους και άφησαν το νερό να τρέχει για δύο ώρες.

Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στη φυλακή Tulsa County Jail, ενώ ο ίδιος παραπονιόταν πως δεν μπορούσε να περπατήσει και παρακαλούσε τους αστυνομικούς να «βγάλουν κάτι από την κοιλιά του».

Αφού τον εξέτασε ψυχίατρος, ο Williams μεταφέρθηκε σε λεγόμενο «κελί αυτοκτονίας». Στο κελί είχε τοποθετηθεί κάμερα η οποία κατέγραψε τον άνδρα να κείτεται ανάσκελα ακίνητος και καλυμμένος με μία κουβέρτα.

Στο βίντεο, το προσωπικό της φυλακής φαίνεται να πετά δίσκους με φαγητό μέσα στο κελί ή να τον εξετάζει από μακριά αποφεύγοντας να τον ακουμπήσει.

\"\"

Ενώ κείτεται ακίνητος και μην έχοντας τις αισθήσεις του, ένας άνδρας φαίνεται να σηκώνει την κουβέρτα για να του καλύψει τα γεννητικά όργανα.

Στο βίντεο φαίνεται ο Williams να απλώνει ίσα ίσα το χέρι του, να το βουτά σε ένα ποτήρι νερό και να ακουμπά τα δάχτυλά στο στόμα του ενώ οι δίσκοι με το φαγητό παραμένουν ανέγγιχτοι.

Αργότερα σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακαλύπτουν πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κάνουν απόπειρες να τον επαναφέρουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 37χρονος πέθανε από τραύματα στη σπονδυλική στήλη που προκλήθηκαν από χτυπήματα.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook