Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Ναύσταθμο Κρήτης όταν το υποβρύχιο «Πρωτεύς» που πραγματοποιούσε δοκιμές ανοιχτά του κόλπου της Σούδας προσέκρουσε σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η ρυμούλκισή του ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανένας από πλήρωμα δεν κινδύνευσε.
 
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΝ, κ. Αρφάνης, το υποβρύχιο, με 30 άτομα περίπου πλήρωμα, βρίσκεται στη Κρήτη για λόγους εκπαίδευσης και συντονισμού και για να πραγματοποιήσει τυπικές δοκιμές όπως συμβαίνει με όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ενώ το υποβρύχιο έπλεε με βάση τους επίσημους χάρτες ανοιχτά του Κόλπου της Σούδας, στην προσπάθειά του να αποφύγει παρακείμενα πλοία κινήθηκε στα ρηχά με συνέπεια να προσκρούσει σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο.

Γα λόγους ασφάλειας κλήθηκαν ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Κρήτης προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και σκάφη του Ναυστάθμου έσπευσαν στο σημείο για την ρυμούλκισή του.

Στη φωτογραφία βλέπετε στιγμιότυπο από την επιχείρηση

\"https://flashnews.gr/Image.ashx?fid=114056&w=0&q=80\"

Αναγνώστης του Flashnews.gr σε σχόλιο για το θέμα αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αρχαίο μόλο αλλά για οχυροματικό έργο ημιτελές από την εποχή της Ενετοκρατίας το οποίο είχε σκοπό μεσω της δημιουργίας ενος τεχνικού υφάλου να μειωθεί ο θαλάσσιος δίαυλος προς τον όρμο της Σούδας ώστε να είναι εντός βεληνεκούς της πυροβολαρχίας που υπήρχε στην νησίδα της Σούδας

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook