Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» συνεχίζοντας το πολύπλευρο έργο της απευθύνεται στα παιδιά του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών της για το «Καλοκαίρι 2013».
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κάθε Δευτέρα για το διάστημα από 15 έως 29 Ιουλίου και ώρα 10-12 το πρωί είναι:
1. Δευτέρα 15 Ιουλίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας (7-12 χρονών), με συντροφιά την Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη εικαστικό και λογοτέχνη, η οποία θα έχει στις αποσκευές της την απόχη της φαντασίας και της τέχνης, εκεί ανάμεσα στα βιβλία της γνώσης , θα ψαρέψαμε «Ηλιοχρώματα» και θα εξερευνήσουμε τον ονειρικό και τον δημιουργικό κόσμο του λόγου και της τέχνης ακολουθώντας την διαδρομή της ανθρώπινης πορείας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα, θα ζωγραφίσουμε και θα γράψουμε την μικρή μας παραμυθένια ιστορία. 
2. Δευτέρα 22 Ιουλίου
Βιωματικό εργαστήρι ποιητικής δημιουργίας για παιδικά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-10 χρονών) με την καθοδήγηση των σπουδαστριών του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας & Έκφρασης» του Ι.Ι.ΕΚ. MORFI «Φτιάχνουμε Λίμερικ, Χαϊκού και άλλα ποιήματα;» και με βοηθούς ποιητές – γαντόκουκλες, θα οδηγήσουμε τα παιδιά σε διαφορετικά μονοπάτια της ποιητικής τέχνης με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους. 
3. Δευτέρα 29 Ιουλίου
Μια διασκεδαστική εισαγωγή στην ένατη τέχνη, αυτήν των κόμικς. Τα στάδια δημιουργίας τους, με έμφαση στα βασικά, το πλάσιμο των χαρακτήρων, εκφράσεις προσώπων / κίνησή τους και λίγη \”σκηνοθεσία\”, με την επιμέλεια του συγγραφέα, σκιτσογράφου Κωστή Τζωρτζακάκη. Απαραίτητα υλικά: ένα μπλοκ, μολύβια και προαιρετικά ξυλομπογιές. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Τηλεφωνήστε στη βιβλιοθήκη για προεγγραφή.
Tηλέφωνο 2813 409705, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook