Εξιχνιάστηκε απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων η κλοπή του χρηματοκιβωτίου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, για την οποία συνελήφθη ένας 50χρονος Ρομά, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμη Ρομά, ως συνεργοί στην κλοπή.

Μετά τον χθεσινό έλεγχο ενός αυτοκινήτου ίδιου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην διάρρηξη του Γηροκομείου και την προσαγωγή στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων δύο υπόπτων, (δείτε εδώ) τελικά, ο ένας απο τους δύο συνελήφθη για συμμετοχή στην επιχείρηση κλοπής του χρηματοκιβωτίου, ενώ διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην κλοπή.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και πέντε ακόμη Ρομά, ως συμμετέχοντες στην κλοπή, οι οποίοι αναζητούνται.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το τι έχει συμβεί με το χρηματοκιβώτιο το οποίο – εκτός απο 4.000 ευρώ – περιείχε και οστό του Οσίου Παταπίου.

Όμως, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, οι έξι Ρομά κατηγορούνται και για μια ακόμη διάρρηξη και κλοπή χρηματοκιβωτίου – τον Ιούλιο του 2012 –  από αποθήκη εταιρείας των Χανίων, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και επιταγές διαφόρων Τραπεζών.

Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, των υπολοίπων δραστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook