Για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, απαντά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης, μετά από παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ι. Μιχελάκης: «στις 29 Μαΐου 2013, μετά από συνεργασία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, αποφασίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με δημόσια δαπάνη που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των €150.000.000».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι, με τη δράση αυτή επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες, ώστε να μπορούν να εντάξουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, προκειμένου απρόσκοπτα να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει συνάψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα την Ελλάδα της Ευρωπαικής Επιτροπής, στις Απριλίου 2012 για τη διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς την κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής που αποβλέπει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των Δήμων και των Περιφερειών σχετικά με τη διοίκηση και τα προγράμματα του κοινωνικού τομέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook