Πρώτη ενημέρωση 8:10

Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κατέλαβαν απο νωρίς το πρωί, εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη κατάργηση δεκάδων τομέων και ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Μόνο στα Χανιά εκτιμάται πως θα καταργηθούν πέντε ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. με αποτέλεσμα περίπου 420 μαθητές και δεκάδες καθηγητές να βρεθούν - στην κυριολεξία - στον αέρα.

Παράλληλα, στις 8 το βράδυ η ΕΛΜΕ Χανίων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ενώ το Σάββατο 13/7 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Η ανακοίνωση της κατάληψης


"Χανιώτες – Χανιώτισσες
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συστηματικά εξαθλιώνει με τις ενέργειές της όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και του στερεί την αξιοπρέπεια.
Ταυτόχρονα, κάθε φορά φροντίζει να συκοφαντεί διαφορετικό κλάδο εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζική Επικοινωνίας. Έτσι διχάζει το λαό, για να υλοποιεί τις αποφάσεις της Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ, στρέφοντας τη μια εργασιακή ομάδα εναντίον της άλλης.

Στα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης περιλαμβάνονται:

• Η διάλυση ιδιωτικών επιχειρήσεων πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
• Την απόλυση των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών των σχολικών μονάδων.
• Ο «ξαφνικός θάνατος» της Ε.Ρ.Τ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
• Το κλείσιμο δεκάδων Μονάδων Υγείας.
• Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας
• Η καταλήστευση και στη συνέχεια η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς…

Από τη «μεταρρυθμιστική – αναπτυξιακή» πολιτική δεν ξεφεύγει ούτε η Δημόσια Εκπαίδευση!

Στις 9/7/2013 ανακοινώθηκε ένας ακόμα «ξαφνικός θάνατος» αυτός της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει:
• Την κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τις ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.
• Την έξοδο χωρίς απολυτήριο και πτυχίο 20.000 μαθητών !
• Την άμεση απόλυση ,με ότι αυτό συνεπάγεται, 2.500 μονίμων εκπαιδευτικών και έπεται η απόλυση Εκπαιδευτικών πολλών άλλων γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων.
• Την απόλυση 12.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων.
• Την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Δωρεάν Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Άμεσα στερούνται οι μαθητές την πρόσβαση στην αγορά εργασίας μιας και τα επαγγέλματα υγείας είχαν άμεση απορρόφηση.
Υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, επιβαρύνονται με δίδακτρα οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, χάνεται η δυνατότητα των μαθητών να αποφοιτήσουν από ειδικότητες που είχαν επιλέξει.

Το «φιλέτο» της εκπαίδευσης σε αυτές τις ειδικότητες χαρίζεται στον ιδιωτικό τομέα με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Συμπολίτες – Συμπολίτισσες δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο «ξαφνικό θάνατο» εργαζομένων και δημοσίων αγαθών. Είναι απόλυτα αναγκαίο να ενωθούμε όλοι μαζί πέρα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση και να αντισταθούμε στον κατακερματισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Να διεκδικήσουμε το μέλλον το παιδιών μας σε μια πραγματική δημοκρατία ενεργώντας άμεσα μαζικά και συντονισμένα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι Αγωνιζόμενοι Εκπαιδευτικοί"