Ένα ξύλινο άλογο σε φυσικό μέγεθος- μασκότ ενός καταστήματος στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, αποτέλεσε μεγάλο πειρασμό για τέσσερις μεθυσμένους Βρετανούς που ξεφάντωναν στην πόλη.

Γρήγορα έβγαλαν τα ρούχα τους κι έμειναν μόνο με τις κάλτσες και σκαρφάλωσαν στο άλογο. Άρχισαν να κάνουν νεύματα και να ουρλιάζουν ενώ ένας άλλος από την παρέα τραβούσε με το κινητό του βίντεο.

Αλλά μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και πριν προλάβουν οι τέσσερις να κατέβουν από το άλογο, αστυνομικοί με πολιτικά έφτασαν στο σημείο και τους διέταξαν να φορέσουν τα ρούχα τους. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους έβαλαν σε ένα βαν και τους πήγαν στο ξενοδοχείο τους για να ξεμεθύσουν.

Στη Ρίγα έχει συσταθεί η πρώτη στην Ευρώπη αστυνομική μονάδα με μοναδικό στόχο τους μεθυσμένους που ξεφαντώνουν- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι Βρετανοί.

Η μονάδα είναι ενεργή όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οι φτηνές πτήσεις σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως η Λετονία, έχουν κάνει αυτές τις πρώην κομμουνιστικές πόλεις συνηθισμένους προορισμούς για μπάτσελορ, όχι πάρτι αλλά ταξίδια.

«Καλωσορίζουμε αυτούς τους τουρίστες αλλά πρέπει να προστατεύσουμε και την πόλη μας. Έχουμε γίνει μάρτυρες ντροπιαστικών συμπεριφορών από άνδρες σε τέτοια προγαμιαία πάρτι», τόνισε. «Άρχισαν να έρχονται όταν οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες άρχισαν πτήσεις προς τη Ρίγα, πριν από εννέα χρόνια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία συνέστησε την ειδική ομάδα, με αστυνομικούς που μιλούν πολλές γλώσσες, μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με μεθυσμένους τουρίστες που έκαναν φασαρία, βανδάλιζαν δημόσια περιουσία και… ουρούσαν στο Μνημείο της Ελευθερίας το οποίο τιμά τη μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της χώρας.

«Έκαναν εμετό στη μέση του δρόμου και πολλή φασαρία. Μας προκαλούσε θυμό αυτή η συμπεριφορά και αποφασίσαμε να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Andrejs Aronovs. «Κάποιοι οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για λίγες ώρες αλλά τις περισσότερες φορές τους μαζεύουμε με το γάντι».

Δεν είναι απλό να ελέγξει κανείς τη συμπεριφορά χιλιάδων ανδρών επισκεπτών σε μία πόλη που πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τα ξέφρενα μπάτσελορ πάρτι των Βρετανών!

Οι νεαροί επιλέγουν τη Ρίγα για τα φτηνά ποτά, τα λαμπερά μπαρ και τις όμορφες κοπέλες της περιοχής.

Τα πάρτι στις παμπ της πρωτεύουσας δεν είναι ο μόνος τρόπος διασκέδασης για τους Βρετανούς στην πόλη. Κάποιοι πληρώνουν πολλά λεφτά για pool parties σε ιδιωτικά σπίτια στο βουνό, θεματικές εκδρομές στις οποίες πυροβολούν με Καλάσνικοφ (!) και κρουαζιέρες.

Την ίδια ώρα στη Ρίγα, αυξάνονται τα κέντρα μασάζ και τα στριπτιτζάδικα όπου γυναίκες χορεύουν γυμνές για ένα τέταρτο για περίπου 350 ευρώ, όπως γράφει η Daily Mail.

Με την αύξηση των τουριστικών αφίξεων αυξήθηκαν και τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρίγα προειδοποιεί τους τουρίστες για τους πιθανούς κινδύνους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως σε κάποια κακόφημα μπαρ τουρίστες έχουν δεχθεί επιθέσεις και απειλές ενώ κάποιοι οδηγήθηκαν δια της βίας στο ΑΤΜ να σηκώσουν λεφτά για να πληρώσουν λογαριασμό εκατοντάδων ευρώ για ένα απλό «κοκτέιλ».

Η πρεσβεία κάνει ειδική μνεία για 11 μπαρ και κλαμπ συστήνοντας στους επισκέπτες να μην βρεθούν εκεί για κανένα λόγο καθώς φημίζονται για «απάτες με πιστωτικές κάρτες, εκβιασμούς, πορνεία και παρουσία ανθρώπων της μαφίας».

Η ειδική μονάδα της αστυνομίας για τους εκτός ελέγχου μεθυσμένους έχει την έδρα της σε όροφο του κτηρίου της Γενικής Ασφάλειας όπου παρακολουθείται το οπτικό υλικό από 70 κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούν τους δρόμους της πόλης επί 24 ώρες.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί παρακολουθούν τις κάμερες και ειδοποιούν άμεσα την τουριστική αστυνομία, η οποία περιπολεί την πόλη εποχούμενη, για να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

Μία κάμερα δείχνει μόνιμα τα δύο πιο «προβληματικά» σημεία της πόλης, το Μνημείο της Ελευθερίας και το ξύλινο άλογο. «Είναι τρομερός ο τρόπος που μεθούν. Ξέρουμε πως υπάρχει μια ‘ώρα αιχμής’, από τις 10 που βγαίνουν μέχρι περίπου τις 4 ή τις 5 το πρωί», δήλωσε μία από τους αστυνομικούς της μονάδας, προσθέτοντας πως κάποιες φορές παραπατούν μεθυσμένοι στους δρόμους ακόμα και στις 9 το πρωί.

Αλλά αν οι Βρετανοί νιώθουν κάποια ντροπή για τέτοιου είδους ξεφαντώματα στη χώρα τους, στη Ρίγα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό.

«Απλά περνάμε καλά. Μας πήρε πολύ καιρό να σχεδιάσουμε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο 29χρονος Matthew Dyson που νυμφεύεται τον επόμενο μήνα και είπε να το γιορτάσει πρώτα με τους φίλους του.

Μια παρέα πυροσβεστών από το Portsmouth κάνουν στη Ρίγα το μπάτσελορ ταξίδι λίγο πριν το γάμο του 36χρονου φίλου τους. «Διαλέξαμε τη Ρίγα γιατί όλοι μιλούν για τα ξέφρενα πάρτι που γίνονται εδώ. Δεν είχαμε ιδέα πως υπάρχει ειδική αστυνομία που παρακολουθεί τους τουρίστες», είπε ο κουμπάρος.

Ωστόσο υπήρξαν και προειδοποιήσεις προς τους ξένους τουρίστες για γυναίκες που εμφανίζονται σε κάποια μπαρ ως θαμώνες αλλά στην πραγματικότητα είναι εγκληματίες. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που τέτοιες γυναίκες κατηγορούνται πως βάζουν κάποιοι υπνωτικό στο ποτό του αφελούς τουρίστα και στη συνέχεια είτε τον ληστεύουν είτε πηγαίνουν μαζί τους το ΑΤΜ και την σηκώνουν λεφτά ενώ εκείνος δεν θυμάται τίποτα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook