Την ταινία \”Σεράγεβο σ\’αγαπώ\” θα προβάλλει την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 – Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 ο Δημοτικός Κινηματογράφος Κήπος των Χανίων.

Ώρα έναρξης : 20.45 – 22.45

Είσοδος : 5 €

δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών

Σκηνοθεσία: Γιασμίλα Ζμπάντιτς
Σενάριο: Γιασμίλα Ζμπάντιτς
Παίζουν: Μιριάνα Καράνοβιτς, Λούνα Μίχοβιτς, Λέον Λούτσεφ
Γλώσσα: Σερβικά – Κροατικά
Διάρκεια: 100΄
56ο Φεστιβάλ Βερολίνου 2006
Χρυσή Άρκτος
Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής
Βραβείο Ειρήνης

Ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας είναι \”Grbavica\”, αναφέρεται σε μια γειτονιά του Σεράγεβου όπου βιάστηκαν δεκάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μία από αυτές είναι και η ηρωίδα της ταινίας : (η ιστορία είναι αληθινή). Το \”Σεράγεβο σ’ αγαπώ\” είναι ένα αισιόδοξο τραγούδι, δημοφιλές στη Βοσνία, το οποίο ακούγεται στον επίλογο της ταινίας.

Η Εμα, θύμα ομαδικού βιασμού από στρατιώτες στη διάρκεια του πολέμου, παρακολουθεί μια φορά το μήνα την κρατική ομαδική θεραπεία, απλά και μόνο για να εισπράξει τα χρήματα που προσφέρονται στα θύματα του πολέμου, χωρίς να συζητά η ίδια το πρόβλημά της με τις άλλες γυναίκες, προτιμώντας, για να καλύψει τα σχολικά έξοδα της Σάρας, να εργάζεται γκαρσόνα στο νυχτερινό κέντρο ενός γκάνγκστερ.

Η Σάρα πιστεύει πως ο πατέρας της ήταν ήρωας του πολέμου, όταν όμως το σχολείο προσφέρει δωρεάν διακοπές στα παιδιά των ηρώων του πολέμου, η μητέρα της δεν κατορθώνει να παρουσιάσει τα κατάλληλα χαρτιά που να αποδεικνύουν τη δράση του πατέρα. Γιατί πίσω από την ιστορία αυτή, η Εμα κρύβει ένα τρομερό μυστικό από την κόρη της. Μυστικό που θα ταρακουνήσει την ήδη κρίσιμη σχέση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook