Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και την τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξέδωσε νωρίτερα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60%), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ηρακλείου αποφάσισε:

• Τρίωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Καλλεργών (Λότζια-Δημαρχείο) στις 13:00μμ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, καθώς και όλη την κοινωνία του Ηρακλείου αύριο Πέμπτη 11/7/2013 και ώρα 13.00 στο συλλαλητήριο που οργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, ΕΛΜΕ & ΕΛΤΕ Ηρακλείου. »