Υλικά

• 1 ½ κιλό χοιρινό απο μπούτι, κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό σέλινο , κομμένο στη μέση
• ½ κιλό σελινόριζες, κομμένες σε τέταρτα
• ½ κιλό πράσο, κομμένο σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 100 ml. ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Χυμό απο 2 λεμόνια


Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄. Τέλος ρίχνουμε τα πράσα και τις σελινόριζες και τα σοτάρουμε για 3-4’ ΄ να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Αφού βράσει και μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του κουνώντας το απ’τα χερούλια σε τακτά χρονικά διαστήματα

Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε αυγολέμονο ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού με 2 αυγά.