Δύο μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στην Μεγάλη Βρετανία, που καταζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των βρετανικών αρχών, συνελήφθησαν προχτές στη Γλυφάδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τη γνωστή ελληνίδα τηλεοπτική παραγωγό, Σίσσυ Μηναδάκη η οποία συνελήφθη μαζί με τον Βρετανό σύντροφο της, Κέβιν Στίβεν Χάνλεϊ, για εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο 51χρονος Βρετανός και η 44χρονη ελληνίδα άλλαζαν συνεχώς σπίτια και αυτοκίνητα για να μην εντοπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία τους αναζητούσε από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ενημερώθηκε για την έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν μέλη κυκλώματος που είχε εισάγει πάνω από δύο τόνους κοκαΐνη στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και μεγάλες ποσότητες κάνναβης και αμφεταμινών, ενώ φέρονται ότι έχουν «ξεπλύνει» περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια αγγλικές λίρες, που προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Η Σίσσυ Μηναδάκη είχε εργαστεί ως τηλεοπτική παραγωγός στο Κανάλι 29, στο Κανάλι5, στο ALTER και στο Extra και όπως υποστήριξε η ίδια γνωρίστηκε με τον σύντροφό της, όταν πήγε στο Λονδίνο για να ανοίξει μια εταιρεία εισαγωγής φρούτων από την Ελλάδα.

Ο 51χρονος είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας, αφού έχει συλληφθεί ξανά το 1998 όταν μετέφερε 29 κιλά κοκαΐνης με το πολυτελές αυτοκίνητο του στο Λονδίνο ενώ θεωρείται το δεξί χέρι του αρχηγού του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης, Μπράϊαν Ράιτ.

newpost.gr