Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Ρεθύμνου στο Περιφερειακό οι παίκτες της ομάδας μαζί με το τεχνικό επιτελείο προέβησαν στην κίνηση να δημοσιοποιήσουν στα Μ.Μ.Ε μια ανακοίνωση. Μέσα από αυτήν γνωστοποιούν στους πάντες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ότι τίποτα δεν ήταν… ρόδινο στην φετινή προσπάθεια της νεοσύστατης Ποδοσφαιρικής Ένωσης.

                                              

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

 

«Με αφορμή τη λήξη του πρωταθλήματος και έχοντας συναίσθηση των δύσκολων καιρών που περνάμε τόσο σε κοινωνικό αλλά περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο, παίχτες και τεχνικό επιτελείο θα θέλαμε να δηλώσουμε την διαμαρτυρία μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βγάλαμε σε πέρας φέτος τη χρονιά. Θα θέλαμε να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι στους δεκαπέντε διοικούντες  οι οποίοι εμφανίστηκαν για μια ακόμη χρονιά σαν  «στυλοβάτες»  μιας προσπάθειας ανάστασης του ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεσμεύτηκαν απέναντί μας και τους οποίους είδαμε μόνο στον αγιασμό της ομάδας καθώς οι περισσότεροι μετά την ανάρτηση των ονομάτων τους στις εφημερίδες της πόλης θεώρησαν καλό να αφήσουν άλλους να βγάλουν τα  «κάστανα από τη φωτιά». Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε και τη δυσαρέσκειά μας απέναντι στους πέντε διοικούντες οι οποίοι, προς τιμήν τους  μείνανε μετά τον Δεκέμβριο να συνεχίσουν την προσπάθεια και οι οποίοι βέβαια δεσμεύτηκαν για μία ακόμη φορά απέναντί μας τον Ιανουάριο να καταβάλουν τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουμε, τους οποίους βέβαια συνεχίσαμε να βλέπουμε μόνο στους αγώνες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για ένα διάστημα 15 ημερών δεν είχαμε νερό  να πιούμε κατά τη διάρκεια των  προπονήσεων.

 

Επίσης θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι στην ομάδα αμείβονται επτά-οχτώ ποδοσφαιριστές,  και τα χρήματα τα οποία λαμβάνουν  μηνιαίως δεν ξεπερνούν κατά μέσον όρο τα 300 € γεγονός που καθιστά το συνολικό ποσό ιδιαίτερα μικρό συγκριτικά με την επένδυση άλλων ομάδων της κατηγορίας, αναλογιζόμενοι βέβαια ότι η ομάδα μας αντιπροσωπεύει μια πόλη.

 

Τέλος, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι παρότι η ασυνέπεια προηγούμενων ετών συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά, εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, κάναμε πράξη το στόχο της ομάδας, έχοντας σαν κίνητρο αποκλειστικά και μόνο την αγάπη για την ομάδα και αυτό που κάνουμε. Κανείς μας δε δήλωσε καμιά φορά ότι θέλει να ζήσει με τα χρήματα τα οποία παίρνει από την ομάδα , αλλά όλοι μας το βλέπουμε σαν αναγνώριση της συνεχόμενης παρουσίας μας στο γήπεδο έξι μέρες την εβδομάδα για όλο το χρόνο, στερώντας χρόνο από τις οικογένειές και τις δουλειές μας. Κίνητρό μας για τη δημοσίευση αυτής της ανακοίνωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσους μπορούμε έτσι ώστε να σταματήσει αυτό που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας και επιτέλους να γίνει κάποια υγιής προσπάθεια η οποία χωρίς μεγάλες  δαπάνες θα στοχεύει στην άνοδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας. Άλλωστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και χρόνια αν μας ζητηθεί η συνδρομή μας θα είμαστε πάλι εκεί,  καθώς κίνητρό μας είναι η αγάπη για αυτό που κάνουμε».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook