Διαρκής ενημέρωση

Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η \”κάθοδος\” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη κ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος έφτασε στις 10 περίπου το βράδυ, με καθυστέρηση δηλαδή δύο ωρών.

Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες.

Κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα έντονης αποδοκιμασίας ενώ άγνωστοι πέταξαν και μπουκάλια με νερό την ώρα που ο Πρόεδρος του κινήματος έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που πραγματοποίησαν και μια προσαγωγή ατόμου ενώ ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατούσε είναι ότι στην περιοχή μετέβη και ο Γενικος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κ. Παραβολιδάκης.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο Αρκαλοχώρι, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, με το δήμαρχο καθώς και άλλους φορείς και εξήρε την προσπάθεια του Δήμου για την παροχή βοήθειας στους πολίτες μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο πώς αυτό συνάδει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι οι δομές αυτές δεν έρχονται να υποκαταστήσουν αλλά να συμπληρώσουν το κράτος στην προσπάθειά του να παρέχει φροντίδα τους πολίτες του.

\"\"

Η \”φυγάδευση\” Βενιζέλου νωρίς το απόγευμα

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηρακλειο είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 5, σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Μετά τη \”φυγάδευση\” του κ. Βενιζέλου, προς το ξενοδοχείο κατευθύνθηκαν εκπαιδευτικοί οι οποιοι διαμαρτύρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Βενιζέλος: Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια

\”Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια\” απάντησε ο κ Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει δυσσαρέσκεια για το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψή του στη Κρήτη δεν θυμίζει προηγούμενες επισκέψεις.

\”Η κοινωνία είναι διαφορετική\”, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας \”εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει τη λύση στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το εμπόριο ελπίδας, θα κάνει ένα λάθος που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο\”.


Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει (εννοώντας τη συγκυβέρνηση) και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση\” ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τόνισε ότι δεν γίνεται να ληφθούν άλλα μέτρα ενώ σημείωσε ότι σε αυτήν την πορεία εξόδου από την κρίση οι θυσίες του λαού είναι μεγάλες και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής ώστε να εφαρμοστούν όσα πρέπει να γίνουν.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα δύο φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Για τους πρώτους τόνισε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια ενώ για τους δεύτερους πρότεινε να ενταχθούν, ύστερα από αναγκαία αξιολόγηση, ως Διοικητική Αστυνομία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επαφές και με εκπροσώπους φορέων με τους οποίους θα συζητήσει θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Η κάθοδος του κ. Βενιζέλου στην Κρήτη γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλεάις ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση – συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση – Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook