Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης σχετικά με μια "βίαιη αλλά και ανήθικη" όπως χαρακτηρίζουν επίθεση που δέχτηκε μηχανικός υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου από ιδιώτη.

Στην ανακοίνωση η Ένωση κάνει λόγο για ένα κλίμα απαξίωσης και διάλυση του δημοσίου και για κλίμα φόβου όπου κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα αν κάνει έντιμα τη δουλειά του, δεν ξέρει αν θα αντιμετωπιστεί ως κοινός ποινικός εγκληματίας.

Στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Στα πλαίσια της συνεχιζόµενης απαξίωσης, διάλυσης και εκποίησης του οιοδήποτε ανήκει στη σφαίρα του δηµοσίου, οι επιθέσεις, οι σπιλώσεις και το κλίµα τροµοκράτησης των συναδέλφων, παίρνουν ολοένα και εντονότερη µορφή. Κανείς µας δεν µπορεί πλέον να ξέρει µε βεβαιότητα, όσο έντιµα κι αν κάνει τη δουλεία του, αν θα επιστρέψει σπίτι του το απόγευµα ή την άλλη µέρα το πρωί µετά από µια διανυκτέρευση στα κρατητήρια της αστυνοµίας, ως κοινός ποινικός εγκληµατίας, όπως µόλις προχτές συνέβη στη συνάδελφο µηχανικό της υπηρεσίας δόµησης Αγίου Νικολάου Χριστίνα Γαλετάκη, µετά από ανήθικη επίθεση που δέχτηκε στην υπηρεσία της από ιδιώτη.

Καταγγέλλουµε την βίαιη αυτή επίθεση σε συνάδελφο και καλούµε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι, προκειµένου να αποτρέψουµε νέα φαινόµενα σπίλωσης και τροµοκράτησης και προκειµένου να υπερασπιστούµε την αξιοπρέπειά µας και το δηµόσιο συµφέρον για το οποίο εργαζόµαστε.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΜ∆Υ∆ΑΣ Ανατολικής Κρήτης, µε οµόφωνη απόφαση του ∆Σ προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για τον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή 12-07-13 από τις 12.00 και καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση συµπαράστασης µαζί µε το ∆Σ την αυτή ώρα στα δικαστήρια Νεαπόλεως.