Σε δύο προσαγωγές προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο πριν από μία εβδομάδα. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο προσαχθέντων εντοπίστηκε σε ελευθεριακό στέκι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σφραγίστηκε και αυτήν την ώρα ερευνάται εξονυχιστικά. Παράλληλα, έρευνες γίνονται σε δύο κατοικίες στη Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος εκ των προσαχθέντων εντοπίστηκε καθ' οδόν προς το σπίτι του, σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Οι δύο προσαχθέντες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και αυτήν την ώρα ανακρίνονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Οι προσαγωγές σχετίζονται με την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο πριν από μία εβδομάδα. Το δέμα είχε σταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του κ. Χωριανόπουλου, επίσης συνταξιούχος αστυνομικός.

Οι έρευνες επιταχύνθηκαν μετά την ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος από την οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Κομάντο Mauricio Morales» (FAI/IRF).

Στην προκήρυξη που ανάρτησαν σε ιστότοπο κατονόμαζαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής ως υπεύθυνο για την επιχείρηση εναντίον της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Για τις έρευνες και τις προσαγωγές αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

in.gr