Χθες Πέμπτη 11/7 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Το διοικητικό συμβούλιο με ανακοίνωση γνωστοποιεί την απόφαση της ΕΛΜΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων και καλεί γονείς και μαθητές \”να συσπειρωθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα\”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ καταγγέλλει και αντιδρά έμπρακτα στα βάρβαρα μέτρα των απολύσεων, την κατάργηση 52 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και τον σφαγιασμό 2500 συναδέλφων στο βωμό του αντιλαϊκού μνημονίου.

Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στους 12000 αναπληρωτές που απολύθηκαν με τη λήξη του σχολικού έτους, ενώ έπονται οι απολύσεις, οι μετακινήσεις και οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων που κρίνονται «υπεράριθμοι».
Η συρρίκνωση – κατάργηση της δημόσιας Εκπαίδευσης εξαναγκάζει χιλιάδες μαθητές να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΙΕΚ κ.λ.π.) για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αδιαφορώντας για τα οικονομικά προβλήματα της Ελληνικής οικογένειας.

Καλούμε τους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στα αντίστοιχα τμήματα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και να συσπειρωθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζοντας την κατηγορηματική της αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα και με απόφασή της – καθώς και με απόφαση του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ – προχώρησε στην κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου.

Η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 11/7/2013 αποφάσισε:

1. Την συνέχιση της κατάληψης έως το μεσημέρι της Παρασκευής 12/7/2013.

2. Την ίδια ημέρα, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και πορεία προς την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Συγκέντρωση μετά το τέλος της πορείας (14:30 μ.μ.) στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου για επανεκτίμηση συνέχισης της κατάληψης.

4. Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 συλλαλητήριο 19:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

5. Τρίτη 16 συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, συγκέντρωση – συλλαλητήριο 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Καμία απόλυση – καμία κατάργηση Οργανικής θέσης
Καμία συγχώνευση σχολείων – τμημάτων
Με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες απαντούν οι εκπαιδευτικοί στα βάρβαρα μέτρα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook