Στο Bloomberg μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπερασπίστηκε τις απολύσεις στο Δημόσιο, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να προκληθούν νέες αναταραχές στη χώρα.

«H Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε διαθεσιμότητα, ωστόσο υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Είναι πολλοί οι Έλληνες που υποστηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «συναισθηματικά δεν είναι εύκολο» αυτό που κάνει αλλά πρέπει να γίνει O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως «δεν κοιμάται καλά τα βράδια λόγω των απολύσεων ωστόσο κάνω ότι μπορώ ώστε να κάνω τις σωστές επιλογές για το ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν φοβάται ότι θα είναι από τους λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως υπάρχουν λιγότερο δημοφιλείς από εκείνον και πως ο κόσμος αναγνωρίζει ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και «αυτοί είναι οι λιγότερο δημοφιλείς από εμένα».

«Εγώ εννέα χρόνια τώρα πιστεύω τα ίδια. Δεν άλλαξα τις απόψεις μου ότι πρέπει να έχουμε μικρότερο κράτος και πως όσοι δεν αποδίδουν στη δουλειά τους θα πρέπει να απολύονται », κατέληξε ο υπουργός.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook