Την ώρα που στους δρόμους του Ηρακλείου επικρατεί κομφούζιο, λόγω της απουσίας των Δημοτικών Αστυνομικών, στον απόηχο των κυβερνητικών αποφάσεων για την κινητικότητα, οι τελευταίοι σήμερα πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από τη Λότζια, ενώ συνεχίζουν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που συνήλθε σήμερα  εκτάκτως σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του με αφορμή τις επιχειρούμενες οριζόντιες και βίαιες παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

- Να αποσυρθεί άμεσα το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο το οποίο πέρα από σοβαρά εργασιακά θέματα ρυθμίζει σημαντικά θεσμικά ζητήματα που πλήττουν καίρια τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υποβαθμίζει και ουσιαστικά καταργεί, αφού της στερεί το δικαίωμα της Διοίκησης και του χειρισμού των τοπικών υποθέσεων.

- Να μην καταργηθεί καμία από τις δοκιμασμένες και καταξιωμένες Δομές των Δήμων (Δημοτική Αστυνομία – Σχολικοί Φύλακες) και να μην γίνουν απολύσεις σε καμία κατηγορία υπαλλήλων, που έχουν αποδείξει στην πράξη τη χρησιμότητα τους στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

- Να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και αγωνιστική κινητοποίηση που αποσκοπεί στη ματαίωση της ψήφισης, την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στις προηγούμενες θέσεις τους. - Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το πέρας της διαδικασίας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Περισσότερα σε λίγο...