Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του ενιαίου συστήματος πιστοποίησης και των διαδικασιών επιθεώρησης των επιχειρήσεων για την χορήγηση του ενιαίου εμπορικού σήματος-brand name- «Κρήτη», συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Πρόεδρος της ‘Αγροδιατροφικής Σύμπραξης’- με την συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων πιστοποίησης που συνεργάζονται με την εταιρία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του HELLASCERT (φορέας πιστοποίησης προϊόντων) Μανόλης Δελληγιαννάκης, και Κώστας Διαμαντόπουλος αντίστοιχα το μέλος Σάββας Πελτέκης, ο αντιπρόεδρος της ‘Αγροδιατροφικής Σύμπραξης’ και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης.

Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη από την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη κατοχυρώσει το σήμα ποιότητας «Κρήτη» στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ πολλές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα του νησιού μας έχουν ‘αγκαλιάσει’ την προσπάθεια αυτή για να πιστοποιήσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που παράγουν, με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

Άλλωστε-όπως τονίστηκε-τα τελευταία χρόνια τόσο στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός οι καταναλωτές ζητούν και αγοράζουν μόνο ποιοτικά, πιστοποιημένα, προϊόντα, και μάλιστα με ονομασία προέλευσης.

Το Σήμα Ποιότητας «ΚΡΗΤΗ»

Με την απόκτηση του Σήματος «Κρήτη» τα τοπικά προϊόντα αποκτούν ταυτότητα για την αναγνώριση της ποιότητας και της μοναδικότητας τους ώστε να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους στις αγορές. Επιπρόσθετα με την ενδυνάμωση των προωθητικών ενεργειών-δράσεων της Περιφέρειας -στο εξωτερικό και στο εσωτερικό- για το Brand Name «ΚΡΗΤΗ», τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα, αποκτούν το «διαβατήριο» εισόδου σε νέες αγορές.

Η κ. Βρέντζου ανέφερε παράλληλα ότι με την απόκτηση από τις επιχειρήσεις του πιστοποιητικού ποιότητας ‘ΚΡΗΤΗ’, τα οφέλη για την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολλαπλασιαστικά, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για την απόκτηση του Σήματος Ποιότητας ‘Κρήτη’, στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στα τηλέφωνα: 2813400225- 350 -352, ή στο e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook