Υλικά

• 500 γρ. φύλλο κρούστας
• 1 κιλό πλήρες γάλα
• 6 αβγά
• 3-4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
• 200 γρ. λευκό τυρί Ρεθύμνου
• 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κ.σ βούτυρο γάλακτος (για την κρέμα)
• Βούτυρο γάλακτος (για τα φύλλα)

Εκτέλεση

Σε κρύο γάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το χτυπάμε να σκορπίσει. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει.

Σ’εκείνο το σημείο ρίχνουμε την 1 κουταλιά βούτυρο. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει, το αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Σε βαθύ μπώλ, έχουμε χτυπήσει τα αβγά και σιγά σιγά ρίχνουμε σ’αυτά το μίγμα της κρέμας, χτυπώντας τα συνεχώς. Στο τέλος ανακατεύουμε και τα τυριά.

Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα απο κάτω, βουτυρώνοντας τα ένα πρός ένα. Απλώνουμε ισόπαχα την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα προς ένα και στο τελευταίο, ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά της ώρας.