Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει για ακόμη μία φορά την πλήρη αντίθεση του στην αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να προτείνει στα μέλη του το άνοιγμα καμίας Κυριακής, πλην εκείνης των Χριστουγέννων που ισχύει μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”το μέτρο αυτό, ωφελεί μόνο τα πολυκαταστήματα και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να το ακολουθήσουν διότι θα εξουθενωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά χωρίς ουσιαστικό χρηματικό αντάλλαγμα.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση δεν άκουσε τον Εμπορικό κόσμο δηλαδή την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Επέλεξε τον δρόμο των συμφερόντων των πολυεθνικών και της εξόντωσης των μικρομεσσαίων εμπόρων. Λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτήν την εξέλιξη και υπενθυμίζουμε ότι η \”ανάπτυξη\” που τόσο πολύ επικαλούνται δεν θα ξεκινήσει ποτέ την Κυριακή.

Παράλληλα καλούμε εκ των προτέρων τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Κο Βουλγαράκη, να μην επιτρέψει την ακόμη περαιτέρω διεύρυνση – πλέον των 7 Κυριακών- στις 52 Κυριακές όπως του δίνεται το δικαίωμα από το νέο νομοσχέδιο.

Τέλος, ζητούμε από τους βουλευτές τον Χανίων να εκφράσουν την βούληση του εμπορικού κόσμου των Χανίων στην Βουλή και να μην ψηφίσουν την επίμαχη διάταξη που αφορά την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος για τις Κυριακές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook