Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που διακρίθηκαν στο φετινό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας βραβεύουν η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού μελέτησε τα επιχειρηματικά σχέδια που συνέταξαν και υπέβαλλαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και επέλεξε τις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες απέσπασαν τα αντίστοιχα βραβεία. Πρόκειται για τους φοιτητές:

• ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών). ΒΡΑΒΕΙΟ Ι. Αυτόματος Προσωπικός πλοηγός επικεντρωμένος στο χρήστη για εσωτερικός χώρους κάνοντας χρήση των κοινωνικών δικτύων ( A social media user centric personal guide based on fingerprint positioning)

• ΚΕΧΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Τμήμα Κοινωνιολογίας) ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΙ.
Αστικές Καλλιέργειες (Urban Farming)

• ΔΑΝΕΛΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΙΙ.
Ζωντανή παραγγελία – Άγγιξε – Απόλαυσε (Livedrink – touch,
enjoy)

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της δημιουργικότητας των φοιτητών/φοιτητριών στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, με προτάσεις για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο το φάσμα του σύγχρονου επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής και «πράσινης» επιχειρηματικότητας, με τεχνολογική ή/και επιχειρησιακή καινοτομία.

Ο Διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση (2007-2013) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ).

Τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στους τρεις διακριθέντες φοιτητές αποτελούν ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες σύνδεσης της πανεπιστημιακής γνώσης με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενημερώνοντας κάθε ενδιαφερόμενο για τις καινοτομίες που κομίζουν και την πρακτική εφαρμογή τους στην παραγωγική διαδικασία.
Η είσοδος στην τελετή απονομής βραβείων είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook