Καταλήψεις και αποχή για τους μηχανικούς δημόσιους υπαλλήλους Κρήτης

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι της Κρήτης, τις οποίες κοινοποίησαν με επιστολής τους.

Ομόφωνα αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας απολογιστικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου  να προχωρήσουν σε :

      1, Κοινή συνέντευξη τύπου με το ΤΕΕ-ΤΑΚ και τις εργοληπτικές οργανώσεις στις 19 Απριλίου και ώρα 11,00 π.μ. στο ΤΕΕ-ΤΑΚ.

      2. 3ωρη στάση εργασίας (από το τέλος του ωραρίου) στις 19 Απριλίου με συμβολική κατάληψη από τις 12,00 το μεσημέρι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

  1. Αποχή από τα συμβούλια τεχνικών έργων και τις επιτροπές των έργων μέχρι 30-04-2011.
  2. Αποχή από τα καθήκοντα που αφορούν τους ημιυπαίθριους για το διάστημα 14-4-2011 έως και 30-4-2011 (βλ. 6091/12-04-11 ανακοίνωση της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ).

 

Οι μηχανικοί στα αιτήματά τους αναφέρουν

Καμιά μείωση στο εισόδημά μας είτε αυτές αφορούν τους μετατασσόμενους συναδέλφους στα πλαίσια της εφαρμογής του ΄΄Καλλικράτη΄΄ είτε παραπέρα περικοπές των επιδομάτων μας. Διεκδικούμε Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλ. Μηχανικών που θα αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου μας σύμφωνα με τις προτάσεις μας.

·         

Καμιά  παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα.  Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠ  ΟΜΕΔΙ που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και η δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη).


Με την πρόσφατη απόφαση που ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο δίνονται μελέτες και του επαρχιακού δικτύου όλης της χώρας στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει.  

Καμία υποχώρηση στη επιχειρούμενη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.  Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.

Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση και συνεπώς την ισοπέδωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, μέσω των αντίστοιχων ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας


Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.