Τα δικά του «Εξάρχεια» στη Μαδρίτη αποφάσισε να φτιάξει ένας Καλαματιανός ο Μανώλης Χορευτάκης, ο οποίος το 2011 αποφάσισε μαζί με την Ισπανίδα αγαπημένη του να μεταναστεύσει στην πατρίδα της και να φτιάξει ένα κατάστημα με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, δίνοντας του το όνομα της γνωστής περιοχής των Αθηνών.

Το μαγαζί «Εξάρχεια», το οποίο πουλά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στη γειτονιά Lavapies της Μαδρίτης έχει κερδίσει τους Ισπανούς, οι οποίοι συρρέουν μαζικά προκειμένου να προμηθευτούν παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα όπως ελιές, λάδι παστέλια, παξιμάδια, σύκα, τυριά, τσάι από τον Ταΰγετο, ρίγανη, ενώ μαγειρεύει και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αναφέρει το Εθνος.

Ωστόσο, ο Μανώλης Χορευτάκης μόνο εύκολα δεν πέρασε μέχρι να δημιουργήσει τον δικό του «παράδεισο» στη Μαδρίτη. Το 2011 όταν μετανάστευσε στη Μαδρίτη μαζί με την Ισπανίδα σύντροφο του Esther, δεν μπορούσε να βρει δουλειά καθώς και στη χώρα της Ιβηρίας υπάρχει μεγάλη ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης, μέχρι που άνοιξε το μαγαζί «Εxargia» (Εξάρχεια).

Ο ίδιος αναφέρεται στον πρώτο καιρό που άνοιξε το κατάστημα του: «Με τις οικονομίες που είχα και την εμπειρία μου από τις οικοδομικές εργασίες του παρελθόντος, ανακαίνισα τον χώρο και ξεκινήσαμε το παραδοσιακό μαγαζάκι μας, το οποίο ονομάσαμε \”Εξάρχεια\” (Exargia)».

Αποτέλεσμα ήταν τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν ανάρπαστα και η μικρή ελληνική γωνιά στη Μαδρίτη να γίνει προορισμός. Ισως λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυναμικών διαδηλώσεων στην Ισπανία, οι Μαδριλένοι να είχαν ανάγκη τα δικά τους «Εξάρχεια»….

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook