Κλειστοί θα παραμείνουν οι Δήμοι την Δευτέρα και την Τετάρτη εκτός των κοινωνικών δομών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές μόνο την Τρίτη σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Η πλειοψηφία των δημάρχων έθεσε στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις της, ενώ την Πέμπτη θα αποφασιστεί εάν γίνονται δεκτές ή όχι.

Η γεινική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Ασκούνης πρότεινε την Δευτέρα και την Τετάρτη να λειτουργήσουν κατ\’ εξαίρεση οι κοινωνικοπρονοιακές δομές ενώ την Τρίτη πρότεινε να μην λειτουργήσει καμιά υπηρεσία. Για τους τουριστικούς δήμους σημείωσε ότι λόγω της τουριστικής περιόδου και για να μην προκληθεί ζημιά στον τουρισμό, οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τους τοπικούς δήμους, πρόταση που τελικά έγινε δεκτή στο σύνολό της.

Πολλοί δήμαρχοι πρότειναν να υποβληθούν ατομικές και ομαδικές παραιτήσεις.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης δήμαρχοι της Κρήτης έθεσαν στη διάθεση της Ένωσης τις παραιτήσεις τους. Την πολιτική του παραίτηση υπέβαλε ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, τονίζοντας ότι θα γυρίσει στο πόστο του μόνο εφόσον η κυβέρνηση λύσει τα καίρια προβλήματα της Τ.Α.. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλει και τη διοικητική του παραίτηση.

Για καίριο πλήγμα στην τοπική αυτονομία και υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο και το ψήφισμα Περιφερειακής Ένωσης Κρήτης, με το οποίο ζητείται επίσης απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Ήδη, χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ παραιτήθηκε και ο δήμαρχος Λέσβου, κ. Μπουνάτσος.

Ο κ. Μπουνάτσος προέτρεψε συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο, ενώ κατά των παραιτήσεων τάχθηκε ο κ. Καμίνης ενώ αντίθετα πρότεινε την διενέργεια την τοπικών δημοψηφισμάτων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε εναντίον στην διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν τους δημάρχους να κλείσουν σήμερα τους δήμους και να παραδώσουν τα κλειδιά στην κυβέρνηση.

Έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της ΚΕΔΕ συγκεντρώθηκαν πολλοί εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο ένταξής τους στην διαθεσιμότητα, προειδοποιώντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα τις κορυφώσουν την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

megatv.com/naftemporiki.gr/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook