Την δυνατότητα να πετά ο υπουργός Άμυνας με τα κυβερνητικά αεροσκάφη προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την υπογραφή και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Μέχρι σήμερα, τα αεροσκάφη Embraer και Gulfstream της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας διατίθενται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Με τη νέα τροπολογία θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία επανασυστήνεται η Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, η οποία είχε καταργηθεί το 2006, και μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων.

Πάντως, ορίζεται ότι για την στελέχωσή της δεν επιτρέπεται η πρόσληψη μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συνεργατών-συμβούλων. Με απόφαση του υπουργού καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Γραμματείας, οι υπηρεσιακές μονάδες, το προσωπικό και οι διευθύνσεις που μεταφέρονται και υπάγονται σε αυτή.

in.gr