Κάποιοι έρχεστε μόλις σε πρώτη επαφή μαζί του, άλλοι το έχετε ήδη κάπου ακούσει και πολλοί συμμετέχετε ήδη στην on line προετοιμασία του.

Με Κρητική λοιπόν καταγωγή, το «Φεστιβαλάκι» είναι ένα σύγχρονο, ετήσιο, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ – θεσμός με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το κοινό μέσα από αλληλεπίδραση και συμμετοχή.

Μετά λοιπόν από εφτά ολόκληρους μήνες προετοιμασίας για τον εντοπισμό και συντονισμό των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων της Κρήτης και των φίλων της το 2ο Φεστιβαλάκι βρίσκεται ξανά προ των πυλών.

Ως φεστιβάλ αλλά πρωτίστως ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για την Κρήτη και τον πολιτισμό της, έρχεται, συνεπές με τον στόχο του, για μια ακόμη χρονιά να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει τις τέχνες και τον πολιτισμό του τόπου, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας – με σύγχρονο τρόπο και μέσα – τις παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του νησιού μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα… για το αύριο.

Πρόκειται για μια πολιτιστική εμπειρία κάτω απο την οποία συναντιούνται η μουσική, ο χορός, οι μαντινάδες, το βιβλίο, τα εικαστικά, η φωτογραφία, το βίντεο, οι παραδοσιακές τέχνες και οι κρητικές γεύσεις.

Το φεστιβαλάκι μας δίνει φέτος ραντεβού στις 24&25 Ιουλίου στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Πύλη Βιττούρι με «οικοδεσπότες» τον Βασίλη Σταυρακάκη, τον Ψαρογιώργη, τον Δημήτρη Σγουρό, τον Αλέξανδρο Παπαδάκη, τον Λεωνίδα Λαινάκη, το Trio Daulute αλλά και δυο χαρισματικά «κοπέλια», τους αδερφούς Ατσαλάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συντονιστείτε με την σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (festivalaki: cretan festival of arts & culture) και στο www.festivalaki.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook