Συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, στον συνωστισμό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου με τους ταύρους στη διάρκεια της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, στη βόρειο Ισπανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ανακοινώνοντας τον βαρύτερο απολογισμό για τα παρόμοια περιστατικά φέτος.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι διαγωνιζόμενοι συνέρρεαν στην είσοδο της αρένας και σημείο εκκίνησης της κούρσας, το οποίο αποτελεί κι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, συνολικού μήκους 846,6 μέτρων μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης.

Μία ανεξέλεγκτη αναστάτωση δημιουργήθηκε στο στενό εκείνο σημείο την ώρα που δύο από τους ταύρους που συμμετείχαν στο «ενθιέρρο» (κλειστή διαδρομή) εφόρμησαν πάνω στο πυκνό πλήθος, καταπατώντας ορισμένους από τους δρομείς.

Συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, μεταξύ τους κι ένας 19χρονος Ισπανός, που φέρει θωρακικό τραύμα, με σύνδρομο ασφυξίας και του οποίου η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, επεσήμανε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Χαβιέρ Σέσμα, των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του νοσοκομείο της Ναβάρρας.

Άλλοι δύο άνθρωποι φέρουν πληγές από κέρατα, επεσήμανε ο Σέσμα.

Το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο που σημειώνεται από την έναρξη της κούρσας των ταύρων στο Σαν Φερμίν, που από τις 7 Ιουλίου, στις 8 το πρωί, προσελκύει χιλιάδες δρομείς που αναμετρώνται με τους ταύρους στους στενούς δρόμους της Παμπλόνας, σε ένα φεστιβάλ που ολοκληρώνεται αύριο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook