Αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την τέταρτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, έκανε λόγο για ομιλία γεμάτη ύβρεις και συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια.

«Αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις. Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, αναφερόμενο στην ομιλία Τσίπρα, σχολίασε: «Ο κύριος Τσίπρας με την ομιλία του σήμερα, παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον κ. Λαφαζάνη και στον κ. Γλέζο. Βεβαίως ξέχασε ότι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι να μην εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση και των άλλων, όπως έγινε χθες στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά. Ο κύριος Τσίπρας σήμερα επέλεξε τους εσωκομματικούς του συμμάχους στο πρόσωπο του κ. Μιχελογιαννάκη, της κα Κατσέλη, του κ. Καλφαγιάννη και του κ. Μπαλασόπουλου. Κατά τα άλλα ο ανένδοτος που κήρυξε αφορά τις υπόλοιπες συνιστώσες του. Στο δίλημμα “ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα” που έθεσε ο κ. Τσίπρας διαλέγουμε τα χαιρετίσματα».

zougla.gr