Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για απόσυρση της διάταξης που αναφέρεται στην λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο, ζητά με επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

\”Αγαπητέ Πρόεδρε,

Οι Ελληνες έμποροι δεν συνηθίζουμε να φοβόμαστε, να κλαιγόμαστε, ούτε να ζητάμε, αλλά με όση αξιοπρέπεια διαθέτουμε, συνεχίζουμε μόνο να προτείνουμε λύσεις για την διάσωση των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου.

Η ανάγκη ενός νέου σύγχρονου αγορανομικού κώδικα μας βρίσκει σύμφωνους, αφού ενσωματώνει πολλές προτάσεις μας, με μοναδική όμως εξαίρεση τη διάταξη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο.

Η νέα προσέγγιση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές συνεχίζει να αναστατώνει την αγορά, αφού προσπαθεί να επιβάλλει τις εμμονές του από αντίθετη κατεύθυνση, ενώ απέχει πολύ από την συνολική πρόταση της ΕΣΕΕ και της αγοράς για ένα παραγωγικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Εξακολουθούμε να επιμένουμε στον κανόνα της Κυριακής αργίας και να επιδιώκουμε συγκεκριμένες και στοχευμένες εξαιρέσεις για τους μικρομεσαίους της αγοράς, χωρίς πονηρές και αντιφατικές ερμηνείες, χωρίς προχειρότητα και την σκοπιμότητα της άπρακτης διορίας των 2 μηνών στην διατύπωση της παρ.2 του άρθρου 16 του Ν/σχ. του ΥΠΑΝ.

Εχουμε προτείνει την λειτουργία των καταστημάτων συγκεκριμένες 6 ή το πολύ 7 Κυριακές τον χρόνο, πρίν τις γιορτές και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου για όλους. Επιπρόσθετα προσπαθώντας να συνδέσουμε το εμπόριο με τον τουρισμό, προτείναμε απλά και ξεκάθαρα, την νομιμοποίηση της λειτουργίας των καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες, σε αεροδρόμια και σταθμούς, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας, καθώς και σε όλους τους θερινούς και χειμερινούς εποχιακούς προορισμούς.

Οσοι έμποροι επιβιώσαμε 6 χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια χωρίς Τράπεζες, αλήθεια πιστεύετε ότι φοβόμαστε την δουλειά των 52 Κυριακών;
Οχι βεβαίως. Δεν φοβόμαστε το νέο, φοβόμαστε το λάθος. Οι προσφυγές που θα ακολουθήσουν στο ΣτΕ είναι ήδη έτοιμες, ενώ στην επόμενη της επίσκεψη, η Τρόικα θα επικαλεστεί άνιση μεταχείριση, θα άρει όλους τους περιορισμούς υπέρ των μικρομεσαίων, διευκολύνοντας την πολυπόθητη συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια των δανειστών μας.

Σας παρακαλώ πολύ, να παρέμβετε εσείς προσωπικά, για την απόσυρση της παρ. 2 και τροποποίηση του άρθρου 16 του Σχεδίου νόμου \”Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προιόντων και την παροχή υπηρεσιών\”, αφενός γιατί οι 52 Κυριακές δεν είναι προαπαιτούμενο, αφετέρου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την ελληνική αγορά όχι μόνο στην απορρύθμιση, αλλά στην κακοποίηση της\”.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook