Σε κοινό αγώνα καλεί γονείς και μαθητές η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η οποία σε ανοικτή επιστολή της αναφορικά με την κατάργηση των ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών αναφέρει τα εξής :

\”Αγαπητοί γονείς, φίλοι μαθητές και μαθήτριες,

Η κυβέρνηση, με τη λήξη του σχολικού έτους, εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική, θέτοντας στο στόχαστρο τα θεμελιώδη μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, έτσι ώστε η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, που επιβάλλει η κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ να συμπορεύεται με τη μορφωτική απόρριψη των όλων των παιδιών, ιδιαίτερα από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Για το λόγο αυτό, μέσω του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, που εισάγεται προς ψήφιση στη βουλή την Τρίτη 16-7-2013, η κυβέρνηση της ολιγαρχίας σαρώνει τις βασικές εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών, ΚΑΤΑΡΓΕΙ 52 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και οδηγεί στην ΑΠΟΛΥΣΗ 2.500 εκπαιδευτικούς.

Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στους 12.000 αναπληρωτές που απολύθηκαν με τη λήξη του σχολικού έτους, στη βάση της εφαρμογής των επιταγών των Μνημονίων, ενώ έπονται οι απολύσεις, οι μετακινήσεις και οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων που κρίνονται «υπεράριθμοι».

Η συρρίκνωση – κατάργηση της δημόσιας Εκπαίδευσης εξαναγκάζει χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση (Ι.ΙΕΚ κ.λ.π.), για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικογένεια εξαθλιώνεται λόγω της ανεργίας και της αντιλαϊκής λαίλαπας.

Ταυτόχρονα, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σε συνδυασμό με τη νέα αντιδραστική δομή του «νέου» Γενικού και Τεχνολογικού Λυκείου, οδηγεί στη συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων και σχολείων, έτσι ώστε να αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες στη γνώση και να εξωθούνται τα παιδιά από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα στο μορφωτικό και κοινωνικό περιθώριο.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ καταγγέλλει και αντιδρά έμπρακτα στα βάρβαρα μέτρα των απολύσεων, την κατάργηση 52 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και τον σφαγιασμό 2.500 συναδέλφων στο βωμό του αντιλαϊκού μνημονίου, στην αποπομπή από την εκπαίδευση 12.000 αναπληρωτών-ωρομισθίων, αλλά και στο καθεστώς της «υπεραριθμίας», που αποτελεί τον προθάλαμο της απόλυσης.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με εκατό και πλέον κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, ότι πανελλαδικά έκλεισε η χρονιά με 1.000 κενά. Επομένως δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν ξαφνικά υπεράριθμοι συνάδελφοί μας – υποψήφια μέλη στη λίστα των 8.500 διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών, τους οποίους αναζητά η Τρόικα (Ε.Ε. και ΔΝΤ), σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, για να τους εκπαραθυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες από τη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να χορηγήσει την επόμενη δόση του μνημονιακού θανάτου των εργαζομένων και των στοιχειωδών αναγκών τους για εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση κ.λπ.

Ο Εκπαιδευτικός δε μπορεί να ζει σε καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας, περιμένοντας τη δική του σειρά για την απόλυση, την υποχρεωτική μετακίνηση, τη διαθεσιμότητα, την εξαθλίωση…
Καλούμε τους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στα αντίστοιχα τμήματα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και να συσπειρωθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, εκφράζοντας την κατηγορηματική της αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα, με απόφασή της – καθώς και με απόφαση του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ – προχώρησε στην κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου.

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους και ανέργους στα Συλλαλητήρια τη Δευτέρα(15/7)και την Τρίτη(16/7)

 Καμία απόλυση – κατάργηση Οργανικής θέσης
 Καμία συγχώνευση σχολείων – τμημάτων

Με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες απαντούν οι εκπαιδευτικοί στα βάρβαρα μέτρα

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook