Με τίτλο: \”Herr Schäuble, bringen Sie das gestohlene zurück!\”, δηλαδή όπως εξηγεί: \”κ. Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!\”, κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, προκαλώντας πολλές – θετικές – αντιδράσεις.

Απο χθες το βράδυ το tweet στην κυριολεξία \”έχει πάρει φωτιά\” με συνεχή θετικά σχόλια, καθώς ο Βαυαρός πολιτικός έχει διακριθεί για τις ανθελληνικές του προκλήσεις.

H εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να θέσει σειρά θεμάτων στις συζητήσεις που θα γίνουν όπως: η αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου, οι επανορθώσεις λόγω βλαβών στις υποδομές της χώρας, η επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών και η αλλαγή πολιτικής απέναντι στη χώρα μας.

Επίσης, ο Μανώλης Γλέζος απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον Σόιμπλε και επισημαίνει: \”Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε. Δεν επιζητούμε εκδίκηση, αλλά δικαίωση\”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: \”Μας χρωστούν το χρέος μας!\”.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: \”Η Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας, η Ελλάδα των λουκέτων και των αυτοκτονιών, δεν μπορεί να μετατραπεί σε \”σκηνικό\” για την προεκλογική \”παράσταση\” του κ.Σόιμπλε. Οι ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του για τη σημερινή εικόνα αποσάθρωσης της κοινωνίας μας είναι τεράστιες. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όταν το γερμανικό κράτος αρνείται προκλητικά να πληρώσει όσα αποδεδειγμένα μας χρωστά\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook