Τελευταία ενημέρωση 16:00

Μια ακόμη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Η φυτεία βρέθηκε χθες το βράδυ κοντά στην επαρχιακή οδό Άγιοι Πάντες - Νιό Χωριό απο αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου οι οποίοι και έμειναν στην περιοχή όλη την νύχτα.

Απο νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Αποκορώνου μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ξεκίνησαν την επιχείρηση εκρίζωσης των - συνολικά - 221 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, αφού είχαν ύψος απο 2,5 έως 3 μέτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


Εντοπίστηκε, σήμερα (14.07.2013) το πρωί, σε αγροτική – δασική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια είκοσι ένα (221) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εξερεύνησης σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Αποκορώνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική – δασική περιοχή του παραπάνω Δήμου, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, διακόσια είκοσι ένα (221) δενδρύλλια κάνναβης, (ύψους έως 2,80 μέτρα), τα οποία ευρίσκοντο στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν, μαζί με διάφορα πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.