Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση και προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, κατέληξε στο παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει πλήρη διαφωνία, αποδοκιμασία και οργή για τις βεβιασμένες, άδικες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις, που οδηγούν καταρχήν στην κατάργηση της δομής της Δημοτικής Αστυνομίας και στην απόλυση των Σχολικών Φυλάκων, αποστερώντας έτσι τους Δήμους από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό. Αντί να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταργούνται θεσμοί και ανατρέπονται τα δεδομένα ζωής ανθρώπων, οι οποίοι αποδεδειγμένα προσφέρουν, έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες θυσιάζονται στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Αντιτιθέμεθα στην οποιαδήποτε κατάργηση θέσεως ή απόλυση εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη μετακίνηση προσωπικού σε εξωδημοτικές Υπηρεσίες.
2) Αξιώνουμε την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων, εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους των Δήμων και ειδικότερα του Δήμου μας, που θίγονται και καλούμε την τοπική κοινωνία να διαδηλώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο την αντίθεσή της στις παραπάνω αποφάσεις.

Γενικότερα αντιτιθέμεθα στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, το οποίο υπονομεύει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3) Αποδεχόμαστε κάθε σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, με την οποία θα διατρανώνεται η οργή των Δήμων, μετά τις σχετικές αποφάσεις και δηλώνουμε ότι θα την υλοποιήσουμε ως Δήμος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook