Η μυθολογία που περιστρέφεται γύρω από τα βαμπίρ, τους βρικόλακες και τον, «αιώνιο κακό», Κόμη Δράκουλα εξιτάρει εδώ και αιώνες τους ανθρώπους, ωστόσο, όταν αντίστοιχες περιπτώσεις παίρνουν «σάρκα και οστά» το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σοκαριστικό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εγκλημάτων που αποδίδονται σε βαμπίρ εδώ και αιώνες, ωστόσο, υπάρχουν μερικές από αυτές που έχουν όντως εξιχνιαστεί προκαλώντας δέος και τρόμο.

Μερικές χαρακτηριστικές όπως τις παρουσίασε το newsbeast:

Κόμισσα Ελίζαμπεθ Μπάθορι

Θεωρείται μια από τις πρώτες γυναίκες βαμπίρ στην ιστορία και έχει περάσει στους λαϊκούς μύθους ως το γυναικείο alter ego του Κόμη Δράκουλα.

Φέρεται πως σκότωνε νεαρές γυναίκες, έπινε ή ακόμη και έκανε μπάνιο μέσα στο αίμα τους για να παρατείνει τη νεότητά της. Δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ επίσημα μέχρι το 1609 όταν και δολοφόνησε μια νεαρή αριστοκράτισσα προσπαθώντας να το περάσει ως αυτοκτονία.

Υπολογίζεται ότι η Ουγγαρέζα ευγενής δολοφόνησε περισσότερες από 650 γυναίκες στη διάρκεια της ζωής της, κατηγορήθηκε για 80 φόνους και πέθανε σε κατ΄οίκον περιορισμό.

\"\"

Φριτς Χάαρμαν

Επονομαζόμενος και ως «το βαμπίρ του Ανόβερου» είναι ένας από τους πρώτους καταγεγραμμένους serial killers στον κόσμο, καθώς μεταξύ του 1918 και 1924 δολοφόνησε τουλάχιστον 24 άτομα δαγκώνοντας και σκίζοντας τους λαιμούς των περισσότερων. Εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα στις 14 Απριλίου του 1925.

Ηταν τέτοιος ο αποτροπιασμός για τα εγκλήματά του που οι επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν τον εγκέφαλό του ο οποίος διατηρείται μέχρι και σήμερα στην ιατρική σχολή Γκέτινγκεν της Γερμανίας.

\"\"

Ρίτσαρντ Τσέις

Το «βαμπίρ του Σακραμέντο» έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο βίαιους δολοφόνους καθώς από το 1977 έως το 1978 σκότωσε, ξεκοίλιασε και ήπιε το αίμα έξι ατόμων ηλικίας από 22 μηνών έως 36 ετών.

Ο ίδιος μάλιστα, πιστός στον βαμπιρικό μύθο, δικαιολόγησε τις πράξεις του τονίζοντας ότι επέλεγε τα θύματά του κατά τύχη αλλά έμπαινε στα σπίτια τους μόνο αν η πόρτα ήταν ανοιχτή «
Ο Τσέις επέλεγε τα θύματά του στην τύχη, αλλά έμπαινε στις κατοικίες τους μονάχα αν η πόρτα «Αν η πόρτα ήταν κλειδωμένη σήμαινε πως δεν είσαι ευπρόσδεκτος» είχε πει χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Καταδικάστηκε σε θάνατο, ωστόσο, αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών το Δεκέμβρη του 1979.

\"\"

Τζέιμς Ρίβα

Η περίπτωση του Τζέιμς Ρίβα είναι ιδιαίτερη καθώς, μόλις στα 23 του χρόνια, δολοφόνησε την ανάπηρη γιαγιά του πυροβολώντας την τέσσερις φορές στην καρδιά με σφαίρες που είχε βάψει χρυσές.

Στην αρχική του κατάθεση είχε δηλώσει ότι είναι ένα βαμπίρ επτακοσίων ετών και σκότωσε τη γιαγιά του για να της πιει το αίμα, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την ιστορία του αναφέροντας ότι η γιαγιά του ήταν το βαμπίρ και του έπινε κάθε βράδυ το αίμα.

Καταδικάστηκε το 1981 σε ισόβια κάθειρξη για φόνο και εμπρησμό.

\"\"

Ρόντερικ Φέρελ

Ο Φέρελ ζούσε με τόσο έντονο τρόπο το διάσημο παιχνίδι ρόλων της δεκαετάις του 1990 «Vampire» που έφτασε στο σημείο εκείνος και η ομάδα του να εισβάλουν στο σπίτι της φιλενάδας του με στόχο α δολοφονήσου τους γονείς της και να την απαγάγουν για να μπει στην αδελφότητά τους.

Αφότου χτύπησαν τον άτυχο πατέρα της Χέδερ με λοστό στη συνέχεια σχημάτισαν το γράμμα V (vampire) στο στήθος του με αναμμένα τσιγάρα.

Ο Φέρελ μάλιστα είπε στην αστυνομία ότι δεν θα μπορούσε να το κρατήσει αιχμάλωτο καθώς ο ο ίδιος ήταν ένας παντοδύναμος βρικόλακας εν ονόματι Βεσάγκο.

Το 1998 ο Φέρελ ήταν ο νεότερος μελλοθάνατος φυλακισμένος στις ΗΠΑ, ωστόσο, η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

\"\"

Κάιους Ντομίτιους Βεϊόβις

Ο Βεϊόβις πρόκειται να δικαστεί μέσα στο 2014 για απαγωγή και δολοφονία τριών ανδρών, αλλά και την πόση αίματος μιας έφηβης.

Θεωρεί τον εαυτό του πραγματικό βαμπίρ, έχει διχαλωτή γλώσσα, λιμαρισμένα δόντια εμφυτευμένα κέρατα και τον αριθμό 666 στο μέτωπό του με τατουάζ.

Η άποψή του για την ταινία Twilight αναδεικνύει και την τρελαμένη του άποψη για αντίστοιχες πράξεις «Η ποπ κουλτούρα με κάνει να θέλω να ξεράσω καυτό αίμα. Ποτέ δεν είδα αυτήν την ηλίθια ταινία» συνέχιζε, «ούτε διάβασα τα βιβλία, ούτε και θα χάσω το χρόνο μου με αυτές τις άχρηστες ασυναρτησίες».

\"\"

Αλαν Μενζίς

Ο Μενζίς είχε τέτοια εμμονή με το φιλμ «Η Βασίλισσα των Καταραμένων», το οποίο έβλεπε τρεις φορές την ημέρα, που πίστεψε ότι ο πρωταγωνιστής με το όνομα «Ακάσα» ήταν πραγματικός και του ζητούσε να σκοτώσει κάποιον ώστε να γίνει και αυτός βαμπίρ.

«Ήξερα πως έπρεπε να δολοφονήσω κάποιον» είπε ο Μένζις στο δικαστήριο και διάλεξε τον καλύτερό του φίλο ο οποίος του είχε δανείσει την ταινία «προσβάλλοντας» μάλιστα τον Ακάσα.

Τον μαχαίρωσε 42 φορές, τον χτύπησε με σφυρί, ήπιε το αίμα του και έφαγε ένα κομμάτι από τον εγκέφαλό του.

Μετά την ισόβια καταδίκη του ο Μενζίζ πέθανε στη φυλακή σε μια περίεργη υπόθεση που έδειχνε αυτοκτονία, αλλά είχε και αρκετές σκοτεινές πτυχές.

\"\"

Τζοζεφίν Σμιθ

Η 22χρονη Σμιθ επιτέθηκε σε έναν άστεγο 69 ετών το 2011 δηλώνοντάς του πως είναι βαμπίρ και θα το φάει.

Αρχισε να τον δαγκώνει και α κόβει κομμάτια από το πρόσωπο, τα χείλη και το χέρι του, ωστόσο, το θύμα κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία την βρήκε μισόγυμνη και γεμάτη αίματα λίγη ώρα αργότερα, ενώ δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό.

\"\"

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook