Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα με αφορμή το πολυνομοσχέδιο.

\”Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης που με το πολυνομοσχέδιο της, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα – Πλουτοκρατία εδραιώνουν το \”νέο μοντέλο\” Δημόσιας Διοίκησης, αποτελειώνοντας το δικαίωμα για σταθερή δουλειά για όλους και παραδίνοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.

Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.ά.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα θα βρεθούν στο δρόμο.

Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον αγώνα των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημόσια εκπαίδευση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν.

• Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
• Καμιά απόλυση – Καμιά \”διαθεσιμότητα\” – κινητικότητα, δηλαδή απόλυση εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά κατάργηση υπηρεσίας.
• Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.
• Καμιά ιδιωτικοποίηση.
• Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook