Για «θερμή» υποδοχή που ετοιμάζουν τα ελληνικά συνδικάτα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο το Spiegel στην ιστοσελίδα του, στην οποία φιλοξενείται το πρωτοσέλιδο της Real News με την φράση «Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι γενικότερα ο ελληνικός Τύπος είναι επικριτικός σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του κ. Σόιμπλε την Πέμπτη στην Αθήνα, αλλά σημειώνει ότι οι πιο σκληροί τόνοι προέρχονται από την Real News, η οποία θέτει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα συνέπιπτε με το σοβαρότερο «κρας-τεστ» της κυβέρνησης Σαμαρά για την ψήφιση του πολυνοσμοσχεδίου για το Δημόσιο και φιλοξενεί δήλωση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία τονίζει ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίζει τις διαμαρτυρίες, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χώρα παραμένει ένας ασφαλής και ιδεώδης τουριστικός προορισμός.

 

Τo Focus για το πρωτοσέλιδο της Real News

 

\"\"

 

Εκτός από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φιλοξενείται και στο Focus, το πρωτοσέλιδο της Real News, με τίτλο «Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!».

«Την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τις ‘πικρές’ μεταρρυθμίσεις ενώ τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει γενική απεργία. Καθόλου καλά σημάδια για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μια εφημερίδα φτιάχνει ήδη κλίμα εναντίον του» γράφει το γερμανικό περιοδικό για τη Real News αυτής της Κυριακής.

«Μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο ταξίδι για τον κ. Σόιμπλε. Όταν μεταβεί την Πέμπτη στην Ελλάδα, εκτός από τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ίσως έρθει αντιμέτωπος και με την οργή του λαού» σημειώνει το Focus, ενώ στη συνέχεια εξηγεί ότι «η Real News με τα ‘κλεμμένα’ εννοεί ότι η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

Η Welt για το πρωτοσέλιδο της Real News


\"\"

 

Εκτενές δημοσίευμα για το πρωτοσέλιδο της Real News με τίτλο «Κύριε Σόιμπλε φέρτε πίσω τα κλεμμένα!» φιλοξενεί και η γερμανική εφημερίδα Welt.

«Με μία επίσκεψη στη χώρα, στην οποία έχει δαιμονοποιηθεί ως η αιτία όλης της δυστυχίας του ελληνικού λαού, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλει να ‘κερδίσει’ τις καρδιές των Ελλήνων και να τους αλλάξει τη γνώμη για τη Γερμανία και τη λιτότητα. Δεν ακούγεται και πολύ καλό αυτό…» γράφει η γερμανική εφημερίδα ενώ λίγο πιο πάνω δεσπόζει το πρωτοσέλιδο της Real News με τον τίτλο στα γερμανικά: «Herr Schäuble, bringen Sie das gestohlene zurück!»

Το δημοσίευμα της Welt παραθέτει και την ανοιχτή επιστολή του «Έλληνα, ήρωα πολέμου και αγωνιστή κατά της χούντας» Μανώλη Γλέζου, που δημοσιεύτηκε στην Real News αυτής της Κυριακής, σημειώνοντας, ότι «ο Σόιμπλε δεν δικαιούται να επισκεφθεί την Ελλάδα».

«’Κύριε Σόιμπλε,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αν ερχόσασταν ως φιλοξενούμενος’ γράφει. ‘Αλλά έρχεστε σαν επικυρίαρχος. Και δεν το δικαιούστε. (…) Τον περασμένο Απρίλιο με αναγκάσατε να σας χαρακτηρίσω ανιστόρητο, όταν χαρακτηρίσατε μη νόμιμες τις διεκδικήσεις μας’. Με αυτές τις διεκδικήσεις ο Γλέζος εννοεί την αποπληρωμή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και την επιστροφή των πολιτισμικών αγαθών που λεηλατήθηκαν» εξηγεί η Welt και συνεχίζει με την επιστολή του κ. Γλέζου:

«’Θα συνεχίσουμε να τις διεκδικούμε. Η επανάληψη είναι η μητέρα της Μαθήσεως’ αναφέρει ο Γλέζος. ‘Σας επαναλαμβάνω λοιπόν ότι δικαιούμαστε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε: την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου, τις επανορθώσεις λόγω βλαβών στις υποδομές της χώρας και την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών. Δεν θα επαναλάβω τα ποσά, γιατί τα γνωρίζετε πολύ καλά’ γράφει ο Γλέζος στη συνέχεια. Τα ποσά στα οποία αναφέρεται ποικίλλουν από 54 έως 162 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους τόκους, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο τέλος ο Γλέζος γράφει: ‘Και για ακόμη μια φορά θα σας το πω: Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε. Δεν επιζητούμε εκδίκηση αλλά δικαίωση’».

H Welt αναφέρεται στη συνέχεια και στην επιστολή του κ. Γλέζου που είχε φιλοξενηθεί στην ηλεκτρονική της έκδοση και απευθυνόταν στους Γερμανούς αναγνώστες της.

 

Στο πρωτοσέλιδο της Real News αναφέρονται και:

 

Η γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt

\"\"


Η αυστριακή εφημερίδα, Die Presse:

\"\"


enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook