Θρίλερ για πέντε ψαράδες το μεσημέρι της Κυριακής στα νότια της Κρητης. Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις έμειναν στη νήσο Παξιμάδια, με των έναν εξ αυτών να τραυματίζεται μετά από ατύχημα.

Στην προσπάθεια των δύο που επέβαιναν στο φουσκωτό, το οποίο όμως τους ''πρόδωσε' στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν για να βοηθήσουν τον τραυματία.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση τους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 «Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης στο Ηράκλειο, ότι το Ε/Ρ-Α/Κ φουσκωτό σκάφος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ» Λ.Η. 2974, έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης με δύο (02) εκ των πέντε (05) συνολικά επιβαινόντων, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή νήσου «ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ».

Οι υπόλοιποι τρεις (03) αλιείς οι οποίοι είχαν αποβιβασθεί νωρίτερα στη νήσο, ενημέρωσαν τον κυβερνήτη του «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ» για την άμεση παραλαβή τους, λόγω τραυματισμού του ενός στα πλευρά ύστερα από πτώση του στο έδαφος, όπου κατά τη διάρκεια προσέγγισής τους, το ανωτέρω Α/Κ υπέστη μηχανική βλάβη.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος «ΘΕΟΦΑΝΗ» Τ.Κ.Π. 21, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παραλαμβάνοντας τους τρεις αλιείς από τη νήσο και μεταφέροντας τους στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, απ’όπου ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» Ν.Η. 35, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ» στο λιμένα του Κόκκινου Πύργου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης.»