Υλικά

• 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
• 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι πιεσμένη με κάτι βαρύ να στραγγίσουν τα υγρά της, για περίπου μισή ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για λίγο μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά της. Δεν θέλουμε να ψηθεί εντελώς, απλώς να στραγγίσει από τα περιττά υγρά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στύβουμε καλά με το χέρι. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά.Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.