Ο Δήμος Φαιστού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενεί την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στις γυναίκες. Η Μονάδα βρίσκεται ήδη από την Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα παραμείνει έως και την Τρίτη 23 Ιουλίου στο Δήμο Φαιστού.

Να σημειωθεί ότι ο Μαστογράφος μπορεί να πραγματοποιεί 20 συνολικά μαστογραφίες την ημέρα οι οποίες είναι δωρεάν για τις ενδιαφερόμενες.

Οι μαστογραφίες παρέχονται αυστηρά σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών και λόγω των περιορισμένων αριθμών θέσεων τηρείτε σειρά προτεραιότητας, ενώ προηγούνται οι γυναίκες με ιστορικό και χωρίς ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την εβδομάδα που μας πέρασε, η Μονάδα βρέθηκε για πέντε ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, ενώ ακολουθεί η Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου όπου θα παραμείνει για άλλες πέντε ημέρες και θα ολοκληρωθεί στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού όπου και θα παραμείνει για δύο ημέρες.

Η Κινητή Μονάδα έχει συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές που οι γυναίκες δύσκολα έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας.

Το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών στο Δήμο Φαιστού για αυτή την εβδομάδα, έχει ως εξής:

15-16-17-18-19 Ιουλίου

Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου

100 Μαστογραφίες

22-23 Ιουλίου

Δημοτική Ενότητα Ζαρού

40 Μαστογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το καλοκαίρι του 2012 η Κινητή Μονάδα είχε επισκεφθεί το Δήμο Φαιστού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 200 μαστογραφίες. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η στήριξη, και ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητη.

Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη συνοδευόμενη από τους Αντιδημάρχους Φαιστού κκ Μανιαδάκη και Φασομυτάκη επισκέφτηκε την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στη Δ.Ε. Τυμπακίου τη Δευτέρα, δήλωσε σχετικά:

«Έπειτα από το επιτυχημένο πέρασμα του Μαστογράφου από την Δ.Ε. Μοιρών υποδεχόμαστε σήμερα την κινητή μονάδα στο Τυμπάκι όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες.

Ως Δημοτική Αρχή Φαιστού είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας θα βρίσκεται στο δήμο μας.

Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα της εξέτασης και γνωρίζουν ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ελπίζουμε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και να εξυπηρετηθούν όσες περισσότερες γυναίκες.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή στο Δήμο Φαιστού, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλη για την ευγενική παραχώρηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook